vineri, 27 februarie 2009

V for Vintage 2 features... Wardrobe Goodies








De ce Wardrobe Goodies?

Dulapul cu bunatati nu este doar o inventie. El chiar se afla in camera unei fetite (“fetita” pentru ca are inca un suflet de copil, desi nu mai e unul) indragostite de frumos si de frumosul care dureaza. In acest dulap, fetita agata pe umerase piese neperisabile de feminitate si asaza pe rafturi decenii intregi de stil, fara sa se poata satura vreodata.

Rochii inflorate, dungi si multe culori, dantela, posete de plimbare, esarfe si fundite, catifea, buline, margele si brose, pe toate le-a aranjat in dulapul ei, protejandu-le de timpul care ar vrea sa le distruga.

Fetita stie ca fiecare din lucrurile din dulapul ei are o viata proprie si un trecut pe care il tine ascuns in tesatura sa. Mai stie ca ea nu e nicidecum prima care le priveste cu atata bucurie si care le plimba pe strazi, prin cafenele, pe la teatru. Nu, si nici nu vrea sa fie ultima.

Fetita isi doreste ca din 11 aprilie, lucrurile ei dragi sa isi continuie povestea in dulapul altui iubitor de vintage, sa imprumute si din personalitatea acestuia si, in schimb, sa-si imbrace noul stapan in unicitatea unei epoci nemuritoare.

(Olivia Popica)

fotografii: arhiva personala a Oliviei Popica

Wardrobe Goodies



v4vintageshop@gmail.com

miercuri, 25 februarie 2009

V for Vintage 2 features... Mademoiselle Vintage






"Buna, sunt Mademoiselle si din noul sezon avem un nou dicton: "It's not just vintage, it's Fashion!"

Am fost prima care v-a adus conceptul  'Look for less' in interpretarea vintage si singura care posteaza pe blog nu doar lucruri spre vanzare, ci si articole si recenzii de moda.


De curand am fost invitata sa fiu stilista unei mari publicatii online, invitatie careia i-am dat curs cu entuziasm.


Calatoresc mult, citesc multa moda si imi plac lucrurile iesite din banal. Nu voi vinde niciodata lucruri care nu au o trasatura distinctiva, un 'je ne sais quoi' ce ar pune in valoare o anumita personalitate. Sunt capabila oricand sa justific alegerile de pe blog in corelatie cu moda mondiala, prezenta sau trecuta, si cred ca vintage e viitorul modei.

La V for Vintage 2 voi aduce un omagiu personal epocii hippie."

(Ligia Carmen Petre)

fotografii: arhiva personala a Ligiei, vintageloverspub

Mademoiselle Vintage



v4vintageshop@gmail.com

luni, 23 februarie 2009

V for Vintage 2 features... Haine Vintage




"Haine-vintage.ro s-a nascut din marea mea dragoste pentru haine. Sunt o veritabila “vintage treasure hunter” si am ajuns la performata de a trai din asta si pentru asta. 


In "timpul liber", sunt stilist (personal shopper) de ocazie, hairstylist si make-up artist, insa "my vintage addiction" este mai puternica decat toate. Plec mereu in excursii fascinante unde caut, descopar si scot la lumina adevarate comori vestimentare, de oriunde s-ar ascunde - intr-o mansarda prafuita, intr-o lada de zestre, intr-un second hand laturalnic sau intr-un targ de vechituri si sa vi le aduc voua, vintage lovers. 


Va astept si la acest targ cu piese valoroase, stranse si atent selectionate, pe care sper sa le purtati cu placere."

(Oana Stanciulescu)


fotografii: arhiva Oana Stanciulescu

Oana Stanciulescu si haine-vintage.ro



v4vintageshop@gmail.com

vineri, 20 februarie 2009

V for Vintage 2 features... Evintage





"Se poarta vintage: palarii din fetru, rochii din anii '20, ruj rosu (cui ii sta bine) sau paloarea damelor ce au nevoie de saruri. Prin urmare se poarta cumparaturile de vintage, in Porto Bello din Londra, in pietele de antichitati din Paris sau la targurile de vintage din Bucuresti. Sau online, pe evintage.ro


Si ca sa imbinam noul cu vechiul, in casti ar trebui sa se auda Koop cu melodia Come to me, in timp ce mouse-ul cauta cu frenezie una din rochiile bunicii de cand era tanara si semana cu Audrey Hepburn. 


La o prima cautare am dat peste un model Basler din anii '70 (100 ron), o rochie Betty Barclay din anii '80 (110 ron) roz bombon si cateva fuste in stilul Marylin Monroe, adica genul care s-ar invarti frumos la o pirueta sau s-ar ridica flirtand, la o rafala de vant mai jucausa. Printre produse se gasesc si marci ca Burberry, Salvatore Ferragamo sau un trenci din linia Junior Gaultier din anii '80. Iar pe "raftul" cu accesorii am descoperit manusi tricotate albe, cravate cu Mickey Mouse, esarfe inflorate pentru frantuzoaice, portmoneuri delicate pe care le si vad desfacute delicat de manusile de care vorbeam mai devreme. 


Din click in click am dat si peste poze de la evenimentele la care evintage a participat offline. Printre evenimente sunt targurile deja cunoscute printre melancolicele modei... iar una din poze o arata chiar pe solista Roisin Murphy "cotrobaind" printre hainele colorate expuse la B'estfest 2008."


(Ioana Mitu - Ziarul Financiar) 

fotografii: arhiva evintage

Ana Albulescu, Monica Ionescu, evintage


v4vintageshop@gmail.com

miercuri, 18 februarie 2009

V for Vintage 2 features... Vintage Boutique






 " ... site-ul Oanei m-a atras în mod deosebit. Ca o scrisoare deschisă demult, colorată de timp în galben pai, încadrată de flori, pagina site-ului te trimite în alte perioade. Doar hainele au rămas de atunci, şi poveştile lor, pe care Oana le ascultă în fiecare seară. Când a decis să creeze primul magazin virtual de haine vintage din România, Oana Creţu, inginer de profesie, avea lumea ei. O casă la 10 kilometri de Vâlcea, un soţ, o colecţie impresionantă de haine şi pălării vintage din perioada Victoriană, patru câini şi o pisică."
................................
Se pare că tradiţia "ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat, ceva albastru şi un bănuţ de argint în pantof", tradiţie originară din perioada Victoriană, a fost adoptată cu mare succes de curentul vintage. Prin urmare, nu uitaţi: ceva vechi, ceva nou, ceva care nu moare niciodată!" 
(Cornelia Preda - Jurnalul National)

fotografii: arhiva personala a Oanei Cretu, vintageloverspub, v4vintageshop

Oana Cretu si al ei vintageboutique.



v4vintageshop@gmail.com

V for Vintage features...



Incepand de azi, V4vintage va incepe sa prezinte o parte dintre participantii confirmati pentru V for Vintage 2: Vintage Fashion Icons...

amabilele doamne de aici


v4vintageshop@gmail.com

miercuri, 11 februarie 2009

V for Vintage 2: Vintage Fashion Icons


Dupa V for Vintage 1: Vintage&Recycling nu avea cum sa urmeze altceva decat V for Vintage 2 (fireste, acceptand din start faptul ca am trecut prin aritmetica nivel gradinita).

Asadar targ (and so much more) V for Vintage 2:

Cand: 11 aprilie 2009
Unde: Cafepedia, str. Pictor Arthur Verona, nr. 2 (zona Piata Romana, vis-a-vis de restaurantul La Mama)
Programul targului: 12.00-20.00
Tematica: Vintage Fashion Icons

Listele sunt aproape complete, cautarile sunt in toi... let's go vintage!

...tineti-va aproape de grup ca sa nu va pierdeti si sa fiti la curent cu noutatile V for Vintage 2, degajate treptat, ca vitamina C cu eliberare prelungita. 

Jane si Serge de aici.



v4vintageshop@gmail.com

joi, 5 februarie 2009

Reduceri partea a doua - acum!


Joia viitoare, reducem hainele la dimensiuni... flatante.


foto


v4vintageshop@gmail.com

salopeta de vara - rezervata Reka






Salopeta vara, rosu cu alb, se inchide cu nasturi in fata, buzunare laterale, vascoza 100%

Masuri: 36

Bust/talie/sold: 83-90/60-67/88-94

Lungime: 85 cm

Stare: foarte buna

Pret: 25 ron (pret vechi: 45 ron)


vezi regulile din rules rules


v4vintageshop@gmail.com