vineri, 9 mai 2008

vintage la noi, vintage la altii


Ce sunt hainele vintage? De cele mai multe ori, acest atribut este confundat cu hainele second-hand. Recunosc, si eu am fost putin derutata atunci cand am aflat ca aceasta denumire este atribuita hainelor vechi si pe undeva exista unele similitudini intre cei doi termeni. Insa pentru multi dintre noi este neclara diferenta dintre hainele vintage si cele pur si simplu invechite. Din punctul meu de vedere orice lucru purtat sau folosit de catre cel putin doua persoane in doua perioade diferite prinde conturul unei povesti.

Dar istoria hainelor vintage este un stil peste ani.

Prin definitie, hainele la moda din anii ’20 pana in ’70 apartin stilului vintage. In ultimii ani, in Occident este un real fenomen, magazinele care vand haine si accesorii vintage au devenit tot mai populare, iar in revistele de specialitate au inceput sa apara tot mai multe articole despre acest trend. Tot afara, pe langa marile orase se organizeaza targuri de vintage – flea-markets – de unde poti cumpara piese vechi pastrate in lazi de zestre si scoase la lumina pentru a-si continua povestea. sursa Romania Libera

Vintage la noi sunt hainele din Grandma's Backyard.
Un mix de second hand si creatii ale tinerilor designeri. Avem propriul "vintage", cu sau fara etichete.
Toate vrem sa fim putin Kate Moss...
Dorinta de a iesi din anonimat si ideea de chilipir se combina perfect intr-un stil vintage.
Atunci cand vrei sa-ti imbogatesti garderoba personala e bine sa te gandesti de doua ori inainte de a-ti goli cardul in magazinele de mass market, acolo unde trendul actual e deja passe.
De rascolit sunt outlet-urile, magazinele virtuale cu haine si accesorii vintage, atelierele tinerilor designeri, targurile cu specific grandma's ...
Mecanismul de recycle functioneaza
in sistemul: "Obiectele nu stau intr-un dulap, ci reintra in circuit: azi le port eu, maine tu, peste 50 de ani copilul unui strain".