O parte din garderoba celebrei actrite AudreyHepburn a fost scoasa la licitatie si vanduta cu aproape 300.000deeuro. Colectia include36 de rochii (Valentino, ElizabethArden, HubertdeGivenchy), palarii, curele, posete Chanel, dar si o serie de scrisori in care Audrey Hepburn relateaza diverse intamplari petrecute pe platourile de filmare alaturi de GregoryPeck ("Vacanţa la Roma” (1951).
Printre modelele Givenchy s-au numarat si o rochie de matase neagra pe care actriţa a purtat-o in filmul "Parisul zgomotos/ Paris, When It Sizzles" (1962), in care a jucat alaturi de WilliamHolden si de TonyCurtis, dar si o rochie de cockteil din dantela Chantilly, pe care a purtat-o in filmul "Cum sa furi un milion/ How to Steal a Million" (1966), in care a jucat impreuna cu PeterO'Toole, si care a fost adjudecata pentru 60.000 de lire sterline (66.000 de euro), de trei ori mai mult decat suma evaluata de specialisti.
Fluturii sunt de remarcat pentru ciclul lor de viata neobişnuit, cu un stadiu larvar de omida, un stadiu inactiv de pupă şi o metamorfoză spectaculoasă într-o formă familiară de adult cu aripi colorate.
Deoarece cele mai multe specii zboară ziua, atrag de regulă atenţia.
Diversele modele formate pe aripile colorate şi zborul lor extravagant şi graţios au făcut ca observarea fluturilor să devină un hobby popular.
Lasand la o parte lectiile despre Lepidoptere, cautam inspiratie pentru urmatoarea editie V for Vintage.
Suntem larva si ne brainstormam la gura sobei, la o cana de ceai aromata..
Multi am vrea sa traim asa cum am vazut ca se face in filme, cu happy-end-uri si povesti de succes pe toate planurile. Cat insa ne este de folos idealismul cinematografic? Nu cumva foarte multe dintre frustrarile noastre cotidiene se trag din faptul ca, pur si simplu, viata nu este niciodata la fel de roz ca in povestile vazute saptamanal la cinematograf?
Intotdeauna m-am gandit la filme ca la o modalitate de divertisment: ma uit la comedii ca sa ma binedispun, sa rad cu lacrimi, sa ma detensionez, ma uit la filme de groaza ca sa ma sperii ( asta este, suntem dependenti de adrenalina, iar scenele horror nu fac decat sa o intensifice), ma uit la filmele de dragoste ca sa am la ce folosi servetelele si la animatii ca sa imi gasesc spiritul ludic.
Cert este ca sunt o gramada de oameni care cred in ceea ce vad pe marele ecran de la cinema si analizeaza discrepanta dintre realitate si fictiunea filmului in defavoarea primei, fiind ferm convinsi ca adevarul e in replicile rostite cu patos...
"Everything you can imagine is real." - Pablo Picasso
"People are just as happy as they make up their minds to be." - Abraham Lincoln
"Happy girls are the prettiest." - Audrey Hepburn
"And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it."
— Roald Dahl
"Watch your thoughts; they become words. Watch your words; they become actions. Watch your actions; they become habits. Watch your habits; they become character. Watch your character; it becomes your destiny."
— Lao-Tze
"The only tyrant I accept in this world is the still voice within."
Antic - articole vechi, de peste 100 de ani. din punct de vedere al hainelor si accesoriilor, antic inseamna inainte de 1920.
Vintage - articole care apartin perioadei 1920-1960.
Retro - articole din anii 1970.
Articolele din anii '80 sunt clasate in ultimul timp ca fiind vintage. parerile referitoare la aceasta perioada sunt inca impartite, dar aceasta noua perioada vintage castiga din ce in ce mai multa popularitate
Vintage designer - aceasta categorie include si piese produse in urma cu cativa ani de firme sau case de moda celebre (sunt luati in considerare minim 5 ani vechime). dupa anii '90 intram in perioada sh...
O alta definite pentru vintage: hainele, accesoriile si bijuteriile care au cel putin 25 de ani.
Un articol mai vechi, repostat. In scopul reducerii numarului de persoane care ma intreaba: ce este de fapt vintage-ul?
Am avut parte de o zi racoroasa, cu nori si trambite de toamna adevarata.
Am avut cele mai frumoase standuri de vintage pe care le-am vazut vreodata. Din anii ’40 pana in gloriosii ’80, nici o perioada nu a fost ignorata. Mai mult, pe umerase se iveau, translucide, ii, fote, marame si kaftane traditionale – refrenul vizual al editiei de toamna a targului V for Vintage.
Am avut cei mai hotarati vizitatori, care au stiut de ce vin si ce vor sa gaseasca, vizitatori care au gasit si au cumparat.
Am avut cea mai relaxanta zona de lounge, la mansarda, care aducea mai mult cu sufrageria unui prieten apropiat decat cu coltul unei cafenele.
Am avut o rezerva de ceai fierbinte si turta dulce care nu s-a epuizat pana la final, ca un corn al Amalteei modern.
Pentru ca am auzit de new look, Alexander McQueen si Bollywood.
Pentru ca toti stim ce inseamna LBD.
Pentru ca ne place sa ne inspiram «din afara»
Punem pauza.
Ne intoarcem acasa.
Targul de cultura vintage «V for Vintage » revine la cea de-a treia editie. Tematica : etnic si traditional
Vintage autentic
40 de standuri/vintage/accesorii/designeri
Colectii inspirate de costumul traditional romanesc :Bianca Popp, Mariana Buse, Coca Zaboloteanu , George Neagu, Freevole by Raluca Buzura, Andra Clitan
Arta casnica Tismana/
Ceramica Horezu/
UNDE, CAND, CUM ?
Bucuresti : 10 OCTOMBRIE, Cafepedia 3, str. Pictor Arthur Verona nr. 2
Olarii bătrâni de altădată aveau o vorbă: Ca să fii olar bun, trebuie să fii ager ca şi cocoşul, iscusit ca şarpele, răbdător ca peştele.
Cocoşul a fost dintotdeauna un orologiu natural. La români timpul era împărţit după prima, a doua şi a treia cântare a cocoşului. Cântecul cocoşului simboliza trecerea momentului critic şi anunţa victoria soarelui şi a luminii asupra nopţii şi întunericului.
În legendele şi basmele diferitelor popoare, strigoii, demonii, elementele malefice nocturne se tem să nu fie surprinse de cântecul cocoşului care le poate fi fatal...
Ii. Veste. Rochii. Traiste.Stergare. Tesaturi. Covoare. Mai mult decat mestesug, arta.
"Arta casnica" e o exprimare plina de duiosie. Arta nu e departe, cum am crede. Nu se ascunde, menirea ei nu este cautarea, ci protectia. Casa. Intregirea unui stil de viata. Menirea ei se afla in firescul traiului oamenilor din jurul sau.
Nu e o arta menita sa fie privita de departe, ci atinsa, justificata. Numai atunci poate sa fie valoroasa.
Arta casnica Tismana. La targul V for Vintage: Etnic si Traditional.
Celebra lucrare a lui Henri Matisse, “Bluza romaneasca”, exprima, intocmai, definitia artistica a portului romanesc...
Exista si o poveste, iata, in spatele existentei acestei lucrari. O justificare.
La o petrecere a artistilor boemi la care a participat Matisse a fost invitat si Constantin Brancusi, care a venit imbracat in port popular romanesc. Matisse a fost surprins de excentricul Brancusi si a inceput sa caute cat mai multe informatii despre aceasta “podoaba” vestimentara.
Apoi, in 1940, a aparut "Bluza romaneasca", alaturi de alte lucrari, "Dansatoare odihnindu-se" sau "Natura moarta cu femeie dormind", toate marturii ale faptului ca, in perioada interbelica, nu numai Henri Matisse, ci chiar saloanele pariziene fusesera deja cucerite artistic de aceasta piesa vestimentara fara de timp - ia.
Pentru editia cu numarul trei a targului V for Vintage ne-am luat inima-n dinti si am facut bagajele.
In Timisoara, V for Vintage: Etnic si Traditional isi face intrarea putin megalomaniac.
Ne vom afla in Iulius Mall.
24 octombrie
Spatiul - generos cel putin.
Intrarea pentru vizitatori - libera.
Publicul - proaspat, nefamiliarizat cu V for Vintage, dornic de nou...
Listele de participanti sunt inca incomplete. Asteptam, asadar, mailurile voastre. Cat mai repede. Vintage, retro, SH, accesorii, handmade sau designeri... Sau surprindeti-ne! Categoriile sunt doar orientative. Arta mai presus de orice.
A fost odata un taram ciudat in care asupra oamenilor s-a abatut o boala curioasa. Ca prin minune, au uitat sute de cuvinte pe care, deunazi, le-ar fi folosit fara necaz. In schimb, au inceput sa rosteasca hot, glam, trend, street art sau lifestyle si sa-si faca mici statui din noii zei de import.
Si nimeni nu radea, cum s-ar fi potrivit, pentru ca toti erau tare bolnavi.
Pentru ca am auzit de new look, Alexander McQueen si Bollywood. Pentru ca toti stim ce inseamna LBD. Pentru ca ne place sa ne inspiram «din afara»
Punem pauza. Ne intoarcem acasa.
Targul de cultura vintage «V for Vintage » revine la cea de-a treia editie. Tematica : etnic si traditional
UNDE, CAND, CUM ? Bucuresti : 10 OCTOMBRIE, Cafepedia 3, str. Pictor Arthur Verona nr. 2 Timisoara: 24 OCTOMBRIE, Iulius Mall
INTRE ORELE : 12.00 – 20.00
Deschidem lista expozantilor pentru V for vintage in Bucuresti si Timisoara. Pentru inscriere trimiteti-ne linkul blogului sau site-ului vostru, adresa de mail, numarul de telefon, persoana de contact, unde vreti sa participati si eventualele intrebari. Trimiteti-ne un mail la v4vintageshop@gmail.com
Surprinzător sau nu, marxistul Che Guevara purta la mână unul dintre simbolurile puternice ale capitalismului.La urma urmei şi revoluţionarii trebuie să ştie cu exactitate cât este ceasul, iar Rolex, în variantele sale GMT şi Submariner a devenit inconic pentru Il Che tot atât precum şi trabucurile pe le fuma zilnic.Puţină lume ştie că eroul argentinian a mai avut un ceas: Marvin.
În momentul fondării atelierului de orologerie Rolex, Marvin Watch Co. îşi sărbătorea deja cea de-a 55-a aniversare. Şi totuşi, în ciuda avantajului de vârstă, numărul posesorilor de ceasuri Marvin puşi unul lângă altul ocupă probabil nu mai mult de un etaj dintr-una din clădirile Rolex. La fel cum cei care au auzit că Che Guevara a avut pe lângă ultra-cunoscutele Rolexuri şi un Marvin, încap cu toţii în lift.
Marvin a pierdut confruntarea mediatică. Coroana atelierului din St. Imier a fost întrecută în rang de simbolul regesc Rolex. Era şi firesc să se întâmple aşa având în vedere că brandul elveţian a trecut într-un semi-anonimat încă de la începutul secolului al XX-lea. Mai mult, informaţia că Che Guevara apare în unele imagini purtând un Marvin le-a fost străină până şi reprezentanţilor mărcii. Un fan le-a atras atenţia că descoperise pe Internet pozele, iar elveţienii s-au bucurat de mina de aur proaspăt găsită, mai ales că, de câţiva ani, brandul face eforturi pentru a reveni pe piaţă.
Modelul a fost datat în preajma anului 1950. Un ceas simplu, cu funcţii de bază, printre care şi o fereastră de dată. Carcasa din oţel inoxidabil era protejată împotriva câmpurilor magnetice, iar mecanismul automatic beneficia de un sistem de absorbţie al şocurilor. O notă în comunicatul de presă al companiei spune că ceasul s-a oprit la 16.40 pe data de 1 a lunii.