joi, 26 martie 2009

V for Vintage 2 features... Drink Light



“I can’t stand a naked light bulb, any more than I can a rude remark or a vulgar action” remarca cândva Tennessee Williams.


Plecând de la o simplă întrebare şi anume “De unde vine lumina?” şi neavând cu adevarat un răspuns la îndemână ne vom întoarce câteva secunde spre originile ei. De la focul care se aprindea în peşterile preistorice şi până la semnele de neon care animă un oraş, lumina a fost mereu mai mult decât o simplă iluminare. Fiind senzorială sau emoţională, lumina devine o experienţă dincolo de utilitarism.

Drink Light este un concept de iluminare realizat pe bazele designului reciclabil. Este un obiect de design interior compus din trei elemente: soclul, care este sticla unei băuturi fine pe care am savurat-o, abajurul care conţine elemente ale vegetalului şi animalul si dau o senzaţie misterioasă menită să te trimită in lumi de visare, şi fireşte, lumina însăşi care animă totul în jurul său.

Lampa Drink Light, datorită calităţilor artistice, este estetică în ambele variante de lumină: naturală şi artificială. Işi găseste cu uşurintă locul în orice tip de spaţiu, de la cel cu tendinţe baroce până la cele minimaliste, acolo unde lumina trebuie sa fie discretă şi să îmbie la visare.   
(Dan Pierşinaru)

Fotografii: arhiva lui Dan Pierşinaru

v4vintageshop@gmail.com