luni, 4 mai 2009

istoria corsetului






De-a lungul timpului, femeia a folosit diferite tertipuri pentru a atrage sau pentru a menţine interesul bărbatului. Printre ele se numără şi lenjeria intimă, iar unul dintre obiectele de vestimentaţie intimă este corsetul. Acesta reprezintă o centură elastică lată şi întărită cu balene, care serveşte la strângerea taliei, cu alte cuvinte, este un harnaşament de susţinere a taliei, bustului şi şoldurilor în tiparele unei forme ideale, dorinţa care a creat suferinţa multor generaţii de femei.

Din cele mai vechi timpuri pana in prezent, corsetul a jucat un rol esential in vestimentatia femeii. I-a ascuns formele (aplatizandu-i sanii) sau le-a pus in evidenta (jucand rol de sutien) si a strans talia pana la limita impusa de organism. Corsetul ne poate modela corpul… sustine sanii si subtiaza talia… iar acum corsetele trec din vestimentatia de budoir in garderoba noastra zilnica…

http://www.haine-vintage.info/2009/03/istoria-corsetului/ - istoria corsetului

un astfel de corset am gasit la un moment dat pe ebay. o piesa antica, de peste 100 de ani, a fost scoasa la licitatie la 60 de euro si achizitionata la peste 700.