marți, 23 iunie 2009

Attitude is everything


"The most important thing is to enjoy life - to be happy - that's all that matters".

"I heard a definition once: Happiness is health and a short memory! I wish I'd invented it, because it is very true".

"Not to live for the day, that would be materialistic - but to treasure the day. I realize that most of us live on the skin - on the surface - without appreciating just how wonderful it is simply to be alive at all".


A happy life has been pursued in every culture, in every country, in every generation. But after all this time, there are still no rules for how to get it. And the more you try to pin it down, the more elusive it seems.

By now, we surely know that money can't buy it. There are those who have very little and are very happy. And others who seem to have it all, but are not.

Still, we all look for the next reason to be happy. What if it is not about what happens to us, what we own or where we live, but how we look at it? Maybe those rose-colored glasses aren't such a bad idea after all...

"How to be lovely" - The Audrey Hepburn way of Life, by Melissa Hellstern

joi, 18 iunie 2009

Tristetea modei


Un deux piece gri cu nervuri roz sta stingher in vitrina unui magazin din Mall Plaza. Este magnific construit: talia este subliniata de doua insertii pe bie, umerii sunt rotunjiti din croi cu o usurinta geniala. Este perfect in simplitatea lui lipsita de ostentatie.

A fost gandit initial pentru Isabella Blow ca un costum “business” (dar plin de ironia atat de speciala a modei cand ajunge la acest capitol arid).
Dupa ce Isabella a decis ca trebuie sa plece putin dintre noi, McQueen l-a inserat in colectia dedicata celei care l-a luat de mana si l-a prezentata Modei. Cateva doamne l-au cumparat impresionate de trista poveste iar colectionarii l-au achizitionat in marimea 36 ca pe o piesa a carei valoare ar trebui sa reziste in timp.

Au trecut doua sezoane de atunci. Doamnele triste sunt din nou vesele, iar costumele au ajuns sa fie strivite in lateralele garderobului de alte haine pline de povesti. Colectionarii l-au invelit in foite subtiri de hartie si l-au atarnat langa alte tinute care nu ar trebui sa isi piarda valoarea dar care astazi nu mai intereseaza pe absolut nimeni.

Am vrut sa cumpar costumul din vitrina ca sa il feresc de cei care nu l-au cunoscut in perioada lui de glorie dar mi-am dat seama ca nu o sa fac alteceva decat sa prelungesc agonia.
Ca si noi, hainele ar trebui sa moara la un moment dat, lasand in urma lor doar povesti sortite, la randul lor, uitarii.


sursa: www.fashionandbeauty.ro
scris de Ovidiu Buta

joi, 11 iunie 2009

nu e vintage, dar ne place...si e azi

O dupa-amiaza cu designerul Bianca Popp

Lansarea colectiei “Soare si vant...”




Va invitam la un eveniment aproape de privitor, care propune un nou tip de experienta in moda: un mediu mai cald, prietenos, posibilitatea de a observa, comanda si cumpara orice articol al colectiei si de a schimba idei cu designerul.

Pe 11 iunie, de la ora 17.00 pana seara tarziu, dupa ora 22.00, la Cafepedia (str. Pictor Arthur Verona nr 2), Bianca Popp isi lanseaza noua colectie cu vanzare “Soare si vant...”


Ne-am propus un eveniment relaxant, apropiat de persoana. Astfel, lansarea va avea loc intr-un mediu familiar, dar nu caracteristic – o cafenea. Am ales Cafepedia pentru ca e printre putinele locuri in care fluxul noului alterneaza cu cel al vechiului intr-un staccato linistitor, potrivit cu aceasta colectie de vacanta.

Bianca Popp este sustinuta de Coca Zaboloteanu (pantofi), Fandacsia (accesorii si decoruri) si FreeVole (bijuterii).

Portelanuri alese si ceai aromat Wagner Arte Frumoase si Povesti

Expozitie foto: Oltin Dogaru

Intrarea este libera.

Va asteptam cu drag.

Organizator:

Elan Models - Laura Calin

Persoana de contact:

Laura Calin

Tel: 0723636276

www.biancapopp.ro // www.biancapopp.blogspot.com




vineri, 5 iunie 2009

Amorul in Bucurestiul interbelic



Dupa experienta primului razboi mondial, lucrurile incep sa intre pe fagasul lor normal, dragostea fiind traita cu intensitate maxima.
Se produc schimbari majore in mentalitatea umana, iar dragostea incepe sa ia forme din ce in ce mai indraznete.

In perioada interbelica, trupul devine vizibil.

Barbatii au voie sa-si rada nu numai barba, dar si mustata, schimbare la fata care rastoarna un canon estetic cu o rezistenta de secole, iar femeile, in seco
lul trecut pedepsite si ridiculizate prin taierea parului, se tund acum de buna voie, luandu-se una dupa alta.

Barbat
ii si femeile isi fac de cap impreuna, contemplandu-si unii altora corpul ascuns atata vreme de nenumarate vesminte.


Schiul, sport in care femeia, imbracata in pantaloni, poate deveni antrenoarea barbatului sau automobilismul, in care barbatul e stapanul si imblanzitorul masinii, cum era odinioara al calului, mersul pe bicicleta, privit aproape ca un exercitiu de acrobatie, ii obliga pe barbati si pe femei la o apropiere inimaginabila inainte.

Dupa aparitia romanului "Amantul doamnei Chatterley" de D. H. Lawrence, femeile si revistele vorbesc deschis despre amorurile interzise, iar barbatii nu-si mai ascund iubitele, se plimba cu ele la brat, in vazul lumii.


Tabuurile care tin de placerile si neplacerile amorului fizic au fost spulberate nu numai literar, ci si medical. Farmaciile pun pe ziduri si in ziare anunturi mari cu tot ce se poate evita, preveni sau vindeca.
Bolile pe care frumoasa zeita a dragostei, Venera, le aduce sunt acum, gratie noilor medicamente, vindecabile.

Femeile se emancipeaza si incep sa fumeze, sa aiba propriul automobil pe care il conduc singure, poarta fuste scurte, pantofi cu toc si poseta.


Crimele din amor nu sunt rare in Bucuresti si cotidianele publica diverse drame amoroase sau "oribile tragedii", injunghieri, impuscari, sinucideri. Muzica si dansul sunt recunoscute, in epoca, drept adevarate elixire ale dragostei.

In timp ce la Ateneu lumea buna se inghesuie sa prinda bilete la concerte de Beethoven, Bach, Debussy sau Ravel, in gradinile de vara, sub cerul liber, sau in localurile pline de fum, muzica lautareasca este o prezenta sonora.
La moda sunt si tangourile si valsurile, ba chiar si jazzul.


sursa: ziare.com

joi, 4 iunie 2009

Pasarea Colibri







Toate-au fost la timpul lor,
ceva exagerat...
Anii au trecut in zbor si lumea le-a uitat,
da da....
nu nu....

marți, 2 iunie 2009

Expozitia costumelor de epoca "Eleganta romaneasca"


Expozitia particulara a doamnei Adina Nanu deschisa in cadrul festivalului de moda Pasarela Bucuresti/Paris 2009 a prezentat publicului un esantion de eleganta romaneasca din secolele XIX si XX.


Intreaga expozitie a fost compusa din costume, mobilier si obiecte apartinand diferitelor stiluri care s-au succedat. Multe din hainele expuse, mostenite de la parinti sau primite de la prieteni, au etichete pariziene, dovedind ca influentele modei pariziene s-au regasit si in vestimentatia romanilor.


Colectia ramane o marturie a gusturilor comune romanilor si francezilor, legatura la fel de stransa ca si latininatea sau francofonia. Colectia de costume de epoca este rezultatul pasiunii a trei generatii de femei: Adina Nanu, Unda Popp si Ana Oprescu, formate in aceeasi Universitate de Arta din Bucuresti.