marți, 26 mai 2009

Designerul

Aveam acces la tone de haine perfecte. M-am lasat fascinata.

Si am inceput sa vad in ele nu doar frumusetea, visele si povestile, ci si cercetarea, cautarea, intrebarile din spatele fiecarui detaliu.

Si in rochiile mele se ascunde o lume. Dar e doar a mea. In spatele rochiilor de la marile case de moda se ascund lumi inimaginabile, alcatuite din visele a mii de persoane.

O armata de stilisti care cerceteaza luni in sir un concept, si rezultatul cercetarii e punctul de pornire pentru o armata de designeri, o armata de ilustratori si o armata de croitori.

Sigur, el, Designerul, exista. El are ideea. El alege din miile de interpretari propuse de armata de designeri cu ajutorul armatei de ilustratori pentru directiile de dezvoltare propuse de armata de stilisti.

Si apoi vin propunerile de solutii tehnice de la armata de croitori. Si el, Designerul, alege din nou. Si, dupa ce mai face niste modificari pe niste desene, urmeaza alte propuneri din partea designerilor, alte propuneri din partea ilustratorilor, alte propuneri din partea croitorilor. Pana cand in sfarsit Designerul e multumit de realizarea conceptului sau.

De fapt noi il numim Designer pe directorul de creatie al casei de moda si ne imaginam cum sta el zi si noapte sa creeze acele rochii minunate. Dar el nu face aproape niciodata asta. In spatele lui sunt niste armate. Si fiecare dintre designeri, ilustratori, stilisti, croitori are o armata de asistenti in spate, care mai au si ei asistentii lor, care la randul lor pot avea asistenti.

http://www.biancapopp.blogspot.com/