duminică, 5 aprilie 2009

Invitat special la V for Vintage 2: Kristina Dragomir


Pictor prin excelenţă, Kristina Dragomir a devenit un adevărat trend-setter pe scena modei româneşti, numele ei fiind menţionat de fiecare dată când vine vorba de designul special şi calitatea accesoriilor vestimentare.

În această primavara artistul şi designerul Kristina Dragomir lansează o colecţie nouă şi îndrăzneaţă destinată femeilor sofisticate, care au ceva de spus prin stilul lor vestimentar. Accesoriul abordat de această dată – evident reinterpretat şi reinventat de creatoare şi meşteşugit cu migală în atelierul ei – este pălăria.
Magia pe care o poate inspira o pălărie ţine de o formă aparte de definire şi exprimare a personalităţii. Ca obiect al creaţiei şi artei, fiecare pălărie are propria ei poveste. În plus, ea are puterea de a spune povestea persoanei care o poartă.
Design-ul creaţiilor reunite în aceasta colecţie de pălării a Kristinei Dragomir armonizează compoziţii volumetrice şi cromatici luminoase, aproape strălucitoare, fără a neglija modelele grafice, jocurile de alb/negru sau decupajele îndrăzneţe. Texturi suprapuse, drapé-uri minuţioase şi forme elaborate, care se disting prin graţie şi echilibru. Ca în cazul oricărui obiect de artă, toate acestea detalii sunt hand-madeşi fac parte din povestea unică a fiecărei pălării în parte.Prin posibilităţile ei de expresie plastică, pălăria reprezintă mai mult decât un simplu element decorativ. Dacă la origini pălăria a fost în primul rând un simbol al statutului social sau al credinţei, moda ultimelor decenii ne-a revelat pe deplin faptul că ea poate fi şi o lucrare de artă.
Pălăria ca obiect al creaţiei este pentru mine o formă sublimă de artă la purtător”, afirmă Kristina Dragomir.Ca artist plastic şi designer de accesorii, pot spune că am găsit forma ideală de metamorfozare a ţinutei. Fiecare dintre pălăriiile mele are propria ei poveste, pe care o va duce mai departe atunci când cineva se va îndrăgosti de ea. Aşa se explică de fapt puterile magice pe care eu le atribui pălăriei.
Foto: Adrian Stoicoviciu


v4vintageshop@gmail.com