miercuri, 1 aprilie 2009

V for Vintage 2 features... Fandacsia

"Fandacsia este un concept de palarie "light".

Sunt cateva forme care functioneaza ca aluzii ale palariilor cunoscute.

Am intervenit asupra unor imagini stabile din istoria modei si am folosit ca oglinda palariile englezesti care mai mult sugereaza decat impun, am taiat apoi  niste forme contemporane si am mixat traditionalele pene dezinvolte, boruri de fetru rigid si tul-uri fluide cu materiale neconventionale care isi dobandesc efervescent nobletea. Plasticul de exemplu. Prea-maleabil si omniprezent este un citat vestimentar ironic atunci cand se poarta atasat unei palarii sub forma unei seringi sau a unei linguri electric de galbena.

 

Imi place sa lucreze cu mesaj propunand ca iesire din centrifuga zilnica un accesoriu care poate fi persiflant la adresa uniformei urbane sau elegant intr-un fel intr-adevar pretios- ocolind locurile comune si retetele stas pe care nu le mai remarca nimeni."

Cred ca orice site, magazin sau targ, orice montare de vitrina functioneaza ca un piedestal pe care un obiect devine vizibil dar si impune o distanta motivand o privire mai atenta. 

Unele obiecte, handmade sau industriale sunt insignifiante, uneori kitsch si/sau amorfe, iar faptul ca sunt fotografiate si aratate uneori e mai valoros decat ele insele; obiceiul de a pune peste tot vitrine insa, face parte din nobila atitudine a omului reverentios in general.

Un tip de om pe care il respect in mod special.

(Cosmina Nicolescu)

Fotografii: Claudiu Cobilanschi, Horia Nicolescu

Fandacsia, Cosmina, aici


v4vintageshop@gmail.com