joi, 9 aprilie 2009

V for Vintage - 11 aprilie, Cafepedia





V for Vintage, ce-a fost si ce-a ajuns

La opt dimineata suntem in Cafepedia. Scaunele si mesele asteapta tacut, cateva ni se alatura cu un scrasnet aprobator. Avem un plan, avem un program bine stabilit ...

La opt si ceva apar matinalii. Standere, haine, cutii mari si mici, pozitii incomode, echilibristica, salutari, bifari pe liste.

La noua deja facem alegeri si stabilim prioritati. Cine are nevoie de ce si cine are nevoie de ce acum.

La zece prinde contur. Mai un scaun, mai o gura de apa bauta in trecere si camerele se reconstruiesc. Rochiile urca pe umerase, brosele se aliniaza competitiv, palariile-avanposturi studiaza situatia.

Pana la 12 agitatia e organica. De la 12 respiram.

Asta inseamna, schitat, hei-rup-ul unui targ vintage. Targul vintage se numeste V for Vintage, si anul trecut venea cu propunerea “Vintage&Recycling”. La apel raspundeau, per total, cam 1500 de pasionat de vintage, creatori de moda, curiosi si creativi. In spate, ascunsi, alti cativa ghidusi vintage chiuiau, ce-i drept, un pic obositi, ca, in sfarsit, se cauta vintage, vintage adevarat, si nu SH-uri de duzina.

Anul acesta, V for Vintage e scos din lada de zestre pentru a doua oara. De data aceasta, propunem semi-ironic, tema noua: Vintage Fashion Icons.

Ironic, pentru ca declinul financiar nu prea stie pasul dansului sincron cu divele modei.

Semi- pentru ca avem noroc cu vintage-ul, care ne sare in ajutor. Simbolurile modei devin, astfel, usor de insusit, fara nevoia de a vinde vaca din curte sau cioara de pe gard. Tot ce iti trebuie e putina rabdare si orientare catre activitati sociale surprinzatoare (avem parte de un public divers, lucru imbucurator).